31/10/2018

Un projecte en què participa l’IRAPP, finançat per La Marató de TV3

El projecte, coordinat per l’IDIAPJGol i en el qual també participen l’Institut de Recerca en Avaluació i Polítiques Públiques de UIC Barcelona i la Societat de Medicina Familiar i Comunitària, és un dels 36 projectes finançats per La Marató de TV3 en l’edició de 2017. L’acte de lliurament va tenir lloc ahir, 30 d’octubre, a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

La Marató ha donat finançament a 36 projectes de recerca biomèdica en malalties infeccioses, seleccionats entre les 214 propostes presentades a la convocatòria d’ajudes de l’edició 2017. L’objectiu és impulsar la creació de noves eines de prevenció i diagnòstic, així com tractaments més eficients per tal d’aconseguir que els pacients visquin més anys i tinguin mes qualitat de vida. L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) va coordinar un procés d’avaluació internacional en què 103 experts en malalties infeccioses van valorar els treballs en funció de la seva qualitat i metodologia, rellevància científica, sanitària i social, i valor innovador, entre d’altres.

El projecte “Efectivitat i cost-efectivitat de la millora de les habilitats diagnòstiques i comunicatives dels metges en l’adequació de l’antibioteràpia en pacients amb tos aguda en atenció primària a Catalunya” està coordinat pel Dr. Carles Llor, investigador de l’IDIAP JGol. En el projecte, hi col·laboren també amb dos subprojectes l’Institut de Recerca d’Avaluació i Polítiques Públiques (IRAPP) de UIC Barcelona amb la Dra. Marta Trapero, directora de l’Institut, i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) amb el Dr. Antoni Sisó Almirall, president de la Societat.

El projecte rebrà 377.375 € dels 9,8 milions d’euros que es van recaptar a La Marató 2017. L’any 2023, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.

Lliurament de premis

El lliurament de premis, conduït pel periodista Xavi Abad, va tenir lloc a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. L’acte, presidit per l’honorable Sra. Elsa Artadi, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, va tenir la presència de la Sra. Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, de la Sra. Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, de la Dra. Dolors Sintes, vicepresidenta de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, del Sr. Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, i del Dr. Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut i coordinador de la Comissió Assessora Científica.