26/06/2020

Una doctoranda de UIC Barcelona guanya la tercera edició del concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts” de la FCRi

La doctoranda en Ciències de la Salut Anna Fosch ha guanyat el primer premi de la tercera edició del concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts” organitzat per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRi).

A l’edició d’enguany, hi han participat onze doctorandes de diferents universitats de Catalunya, però la representant de UIC Barcelona ha aconseguit el primer premi de 3.000 € després d’haver estat la participant que més bé ha presentat la seva tesi en 4 minuts. 
 
Anna Fosch, amb la presentació titulada “Menja greixos i aprima’t, el teu cervell sap com fer-ho!”, ha tractat d’explicar com la proteïna CPT1C regula la crema de greixos del nostre cos i ho ha fet en un llenguatge fàcilment comprensible per al públic general. 
 
La participant, que ja va guanyar l’edició interna del concurs “Explica la teva tesi en 4 minuts” organitzada per l’Escola de Doctorat de UIC Barcelona el 5 de juny passat, ha afirmat que ha estat “una experiència molt gratificant i totalment recomanable. Aprens a sintetitzar un gran estudi i, a més a més, la preparació del concurs t’ajuda a tenir una idea molt clara sobre la recerca que estàs fent”.
 
En aquesta edició, UIC Barcelona ha quedat en primera posició, però en les edicions anteriors les participants de la Universitat, i també doctorandes de Ciències de la Salut, Abril Sánchez i Reyes Carballar van quedar en tercera posició (2018) i en segona posició (2019) respectivament.
 
Tot i que l’edició 2020 de la FCRi s’ha hagut de celebrar sense públic, s’ha retransmès a través de la plataforma de YouTube, on també hi ha disponible la gravació de tot el concurs. 
 
El jurat d’aquesta edició ha estat compost per Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya; Martina Laporte, directora de Quality and Regulatory Affairs a B. Braun; Teresa Tarragó, CEO a Exheus; Mònica Roca, vicepresidenta primera de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Jordi Portabella, director general de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació.
 
La FCRi ha organitzat la tercera edició d’aquest concurs juntament amb dotze universitats catalanes, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de Movistar Centre.