15
Abril
19:00

Foros 2021 | Jorge Gorostiza: “La imatge suposada: arquitectes al cinema”

UIC Barcelona School of Architecture Videoconferència

El 15 d’abril, a les 19 h, l’arquitecte i expert en cinema Jorge Gorostiza participarà en el cicle Foros amb una conferència en línia titulada “La imatge suposada: arquitectes al cinema”. La conferència s'acompanyarà de la projecció prèvia de dues pel·lícules a la Filmoteca de Catalunya*: el 13 d’abril, a les 19.15 h, es projectarà el film El ventre d’un arquitecte, de Peter Greenaway. L’endemà, 14 d’abril, a les 19 h, es projectarà la pel·lícula My architect, de Nathaniel Kahn. Totes dues projeccions les presentarà Jorge Gorostiza, que aprofundirà en les relacions entre el cinema i l’arquitectura i, en particular, en la manera en què la professió de l’arquitecte s’ha reflectit en l’àmbit cinematogràfic.

Jorge Gorostiza

“Entre les milers de pel·lícules que tracten aquesta relació, se n’han triat dues molt diferents entre si. La primera, El ventre d’un arquitecte, narra els problemes d’un peculiar arquitecte estatunidenc mentre treballa com a comissari d’una exposició a Roma als anys vuitanta. La segona, My Architect, és un documental dirigit pel fill del conegut arquitecte Louis I. Kahn, en el qual investiga i descobreix com era el seu pare, que no va conèixer, narrat des d’un punt de vista admirablement crític. Totes dues pel·lícules permeten comparar dues maneres d’abordar històries tant de vides fictícies com reals i, al mateix temps, conèixer com el cinema i la societat en general creuen que són els arquitectes”, explica.

Jorge Gorostiza ha publicat nombrosos articles i llibres sobre cinema i arquitectura des dels anys noranta i, entre els anys 2000 i 2005, va exercir com a director de la Filmoteca Canària. Participa en els jurats de nombrosos festivals cinematogràfics i imparteix conferències en escoles d’arquitectura de tot Espanya i en centres culturals.

Amb el títol “Expectations” (‘Expectatives’), Foros 2021 conduirà les reflexions a propòsit de l’escenari de reconstrucció derivat de la crisi de la COVID-19 en tots els àmbits de la societat, especialment en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme.

Idioma: espanyol amb traducció simultània a l’anglès

Enllaç d’accés gratuït: https://zoom.us/j/9199537797

* L’accés a les projeccions serà gratuït per als estudiants de UIC Barcelona School of Architecture i de pagament per al públic extern.