18
Abril
18:30

Foros 2024: “Landing” “Rethinking the limits of architecture”. Fundación Ría

David Chipperfield, premi Pritzker d’Arquitectura 2023, i Manuel Rodríguez, director de la Fundación Ría, expliquen l’enfocament i l’impacte d’aquesta fundació, un think tank independent que contribueix a l’anàlisi, la reflexió i la planificació territorial estratègica. 

Amb un model ascendent de treball proper al territori i a les entitats socials, eleven propostes i criteris, estableixen vincles entre agents públics i privats, en pro d’un urbanisme descentralitzat, alineat amb la sostenibilitat ambiental, econòmica i social. 

Josep Bohigas és arquitecte i ha estat director de l’agència pública de desenvolupament urbà Barcelona Regional entre 2016 i 2023. Aquesta agència ha liderat grans projectes transformadors de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb un enfocament que uneix les dimensions d’urbanisme, infraestructures i medi ambient.

Sobre Foros

Foros, el cicle de conferències anual de UIC Barcelona School of Architecture, aborda en aquesta edició reflexions i anàlisis a partir de propostes d’arquitectes que avui estan definint, amb les seves obres, com serà la nova arquitectura.

Foros s’ha convertit en un referent per a la comunitat acadèmica i professional de l’arquitectura. El seu objectiu és, a través de les conferències impartides per convidats de prestigi nacional i internacional, despertar preguntes i tractar qüestions tant d’actualitat com reflexions i debats sobre aspectes de vital importància per a l’arquitecte.

 

  • Per David Chipperfield i Manuel Rodríguez, amb Josep Bohigas

  • 18 d’abril de 2024

  • 18.30 h

  • Aula Magna Campus Barcelona  (C. de la Immaculada, 22. 08017 Barcelona)