29
Setembre
14:30

La intel·ligència artificial com a model de negoci

Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies En línia

La intel·ligència artificial està vivint un boom. Empreses de tots els sectors comencen a explorar com poden beneficiar-se d’incorporar les tècniques de la IA a la seva activitat. Però, què han de tenir en compte a l’hora de decidir invertir en projectes d’aquest estil?

Ramon Trias, president d’AIS, companyia pionera en la introducció de la intel·ligència artificial a Catalunya i a Espanya, explicarà en aquesta sessió com podem fer servir la IA i tecnologies afins com a model de negoci, i com aquestes tecnologies ajuden empreses de tota mena a generar valor.

Perfil del conferenciant:

Ramon Trias és un dels líders en la introducció de la intel·ligència artificial al nostre país i el pioner de la instal·lació de programari especialitzat en el sector bancari espanyol. De fet, va ser el responsable de l’automatització dels processos de gestió del risc de crèdit en gairebé totes les institucions financeres espanyoles gràcies a l’acció de l’empresa AIS - Aplicacions d’Intel·ligència Artificial, fundada per ell el 1987, i de la qual és el president.

Prèviament a la fundació d’AIS, Trias va estar al Banco Urquijo i la Banca Mas Sardà, i va col·laborar també com a professor d’Economia a ESADE Business School.

A AIS, Trias lidera un equip d’uns 100 professionals. La seva especialitat és la de desenvolupar sistemes de suport a la presa de decisions basats en intel·ligència artificial i intel·ligència de negoci, no només per a la banca, sinó per a una diversitat de sectors com l’assegurador, l’industrial, el sanitari i el de venda al detall.

A més a més del seu vessant empresarial, Trias és membre del Consell Assessor de l’Observatori d’Ètica d’Intel·ligència Artificial de Catalunya.

La seva trajectòria ha estat premiada en diverses ocasions. Entre les quals, el Col·legi d’Economistes de Catalunya el va distingir com el millor economista d’empresa l’any 2010.

Perfil del moderador:

La sessió estarà moderada pel Dr. Gabriel Fernández Borsot, director de l’Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies (OIANT) i professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona.

Pots assistir virtualment a la conferència fent clic aquí.