Secció

Equip

Montserrat Gas Aixendri
Montserrat Gas Aixendri
Directora

Doctora en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i en Dret Canònic per la Universitat Pontifícia de la Santa Creu (Roma). Ha desenvolupat la seva carrera docent i de recerca a Itàlia i a Espanya.

Es va incorporar com a investigadora a l’Institut l’any 2005 i des del 2012, n’és la directora. Des del 2013 dirigeix la Càtedra sobre Solidaritat Intergeneracional a la Família (Càtedra IsFamily Santander). També dirigeix des del 2017 la Càtedra Childcare and Family Policies de la Fundació Joaquim Molins Figueras. És també vicedegana de Professorat i Recerca a la Facultat de Dret de UIC Barcelona. 

Ha publicat set llibres i més de cinquanta articles que pertanyen a l’àmbit de la seva especialitat.

 Rita Cavalloti Oldani
Rita Cavalloti Oldani
Sotsdirectora d'Investigació

Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Milà. Màster en Matrimoni i Família (Universitat de Navarra) i doctora en Humanitats (UIC Barcelona). 

Actualment és subdirectora de Recerca de l’Institut i coordinadora de la Càtedra IsFamily Santander.

És especialista en treball en el món de l’empresa i en ètica aplicada a la família. També és professora a la Facultat d’Humanitats a UIC Barcelona en què imparteix Pensament Social i Sociologia. 

Entre les seves publicacions cal destacar el llibre Conciliación trabajo-familia: una perspectiva relacional (Editorial Académica Española).

M. Pilar Lacorte Tierz
M. Pilar Lacorte Tierz
Sotsdirectora de Programes Docents

Llicenciada en dret per la Universitat de Saragossa. És advocat especialista en temes de família. Ha fet el Màster de Matrimoni i Família a la Universitat de Navarra.

Es va incorporar a l’IESF el 2005, i va fer el disseny del Postgrau en Matrimoni i Educació Familiar. És coordinadora i tutora del Postgrau des dels inicis.

Javier Vidal-Quadras Trías de Bes
Javier Vidal-Quadras Trías de Bes
Sotsdirector d'Orientació Familiar

És subdirector de l'IESF des de l'any 2005. Advocat cofundador del despatx Amat & Vidal-Quadras, on exerceix la seva professió. És secretari general de la International Federation for Family Development (IFFD) , federació amb Estatus Consultiu General a l'ONU i vicepresident de l'Associació FERT, de Barcelona, dedicada a l'Orientació Familiar.

És autor de dos llibres d'assaig divulgatius: Después de amar te amaré, sobre l'amor matrimonial i Un paseo en bicicleta por la vida, que aborda el tema de l'educació dels sentiments, així com de tres obres de ficció.

Consuelo León Llorente
Consuelo León Llorente
Directora del Observatori de Polítiques Familiars

Llicenciada en Periodisme per la Universitat de Navarra i doctora en Administració d’Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i al Centre Internacional Treball i Família (ICWF) a l’IESE Business School. Ha publicat sis llibres i articles sobre la situació de les dones en el món laboral, l’equilibri feina-família i les polítiques familiars.

Actualment és directora de l’Observatori de Polítiques Familiars, responsable de Comunicació de l’Institut i membre de les càtedres IsFamily Santander i Childcare and Family Policies (Fundació Joaquim Molins Figueras).

Investigadors

Marc Grau
Marc Grau

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, Màster en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Direcció d’Empreses per ESADE i doctor en Polítiques Socials per la Universitat d’Edimburg.

Ha treballat a diverses empreses i ha estat investigador al Centre Internacional de Treball i Família (ICWF) del IESE Business School.

Actualment és investigador postdoctoral al Women and Public Policy Program (Universitat de Harvard) i és investigador a la Childcare and Family Policies Chair (Fundació Joaquim Molins Figueras). La seva àrea de recerca se centra en el paper del pare, l’equilibri feina-família, l’atenció al menor i les polítiques familiars.

Ignasi de Bofarull
Ignasi de Bofarull

Llicenciat en Geografia i Història a la Universitat Autònoma de Barcelona amb premi extraordinari. Ha treballat com a professor de Batxillerat fent-ho compatible amb la tasca d'orientador familiar a la qual s'ha especialitzat en el tema d'oci familiar. Sobre aquest tema ha escrit diversos llibres i articles en revistes especialitzades.

Des de l'any 2006 col·labora com a investigador a l'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF). És professor de Sociologia de la Família a la Facultat d'Educació de la UIC Barcelona i des del 2013 és professor adjunt d'aquesta matèria. Les seves línies de recerca se centren en la resiliència de la família davant els diferents cicles vitals i agents del món contemporani.

Jaume Camps
Jaume Camps

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, i doctor en Pedagogia per la Universitat Internacional de Catalunya . Ha col·laborat com a investigador de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família des de l'any 2005.

Ha col·laborat en la implementació de plans d'igualtat en l'àmbit escolar, i ha impartit conferències sobre l'educació diferenciada en diversos congressos internacionals. L'any 2010 va publicar una obra que resumeix la seva investigació en aquests camps. Actualment imparteix les assignatures de Psicologia Social i Sociologia de l'Educació.

Asunción Verdera
Asunción Verdera

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Doctora per la Universitat Internacional de Catalunya amb una tesi sobre educació en l'ordre i la regulació. Actualment és professora de Sociologia de la família.

És autora de dos llibres d'assaig divulgatius: Los dos años: una edad decisiva, Fundació M. Teresa Rodo i Educar: preparando para la vida. A més ha escrit sobre la formació competencial del nen i la nena com a bases per a una proposta articulada entre família i escola.