19/05/2022

Comercial, analític i executor: les claus per a un bon emprenedor obren el Cicle Emprèn 2022

Sota el títol “Competències i habilitats clau per emprendre” el departament d’Alumni & Careers ha inaugurat el Cicle Emprèn 2022. En aquesta ocasió Ignasi Belda, emprenedor, i Ramon Saltor, director general de Dozen Investments, han estat els ponents de la taula moderada per Isabella Meneghel, professora de UIC Barcelona. L’acte va tenir lloc el 17 de maig passat a l’Aula Magna de la Universitat
 

Aquests dos perfils, molt diferents i alhora complementaris, van donar les claus per emprendre: tenir caràcter comercial, i tenir perfil analític, executor i que aporti coses a l’equip. 

En aquest sentit, Saltor, amb una dilatada experiència d’inversió en startups, va destacar la importància que l’equip fundador sàpiga “treballar amb objectius a curt i llarg termini, fent revisió constant i prenent decisions en conseqüència contínuament”. El director general de Dozen va aprofitar per explicar l’origen de la start-up Glovo, empresa en la qual van invertir en la seva fase inicial: “Des que els vam conèixer, amb set empleats analitzaven resultats cada setmana i es fixaven objectius per a la següent”. 

Per part seva, Belda, va exposar el cas de la spin-off MiWendo, empresa en la qual és cofundador i CEO des de fa tres anys. “És un exemple de col·laboració publicoprivada. D’implicació de quatre universitats, dues investigadores i algú amb un perfil emprenedor com el meu”. Belda, que és professor a UIC Barcelona, va destacar també el bagatge amb el qual acaben els estudiants de Biomedicina: “En aquesta casa acaben sabent perfectament què és una spin-off, una patent, un balanç i un pla de comunicació que els capacita per al món empresarial i emprenedor”. 

Al final de la taula, la moderadora va aprofundir en el rostre més humà de tots dos perfils tenint en compte el nombre de treballs generats gràcies a una petita inversió. Perquè, com va dir Saltor, “participar en empreses que comencen amb pocs empleats, i ara en tenen més de mil, porta a sentir-se partícip de grans canvis, fa que el nostre treball sigui espectacular”. 

La segona sessió del cicle tindrà lloc el pròxim 8 de juny i tractarà la intraemprenedoria, la innovació dins de les empreses. El Cicle de Emprèn 2022 és una iniciativa que té el suport del Santander Universitats, i està organitzada pel Departament d’Alumni & Careers de UIC Barcelona.

 

Patrocinat per:

Logo Santander Universidades