09/03/2023

Els reptes laborals del futur, a la palestra en una sessió per a alumnes d’últims cursos en l’àmbit de la salut

Tres experts en mercat laboral i selecció de personal han parlat dels reptes laborals a què s’enfrontaran els alumnes de l’àmbit de la salut en acabar els estudis. En una taula rodona, conduïda per la professora del grau en Psicologia Isabella Meneghel, els convidats han compartit la seva experiència i han donat consells per preparar-se davant del futur professional a una cinquantena d’alumnes de diferents graus del Campus Sant Cugat

Aquesta sessió s’emmarca en una sèrie de sessions organitzades per Alumni & Careers de UIC Barcelona, per als dos campus de la Universitat, sota el títol “Mercat laboral: tendències actuals i impacte en l’ocupabilitat dels acabats de graduar”.

En aquesta ocasió els ponents eren l’antiga alumna Begoña Izquierdo (Dret 2022), de Randstad España; Anabel Marín, de Hays, i Òscar Porcel, cofundador de Solutia. Davant d’uns cinquanta alumnes, sobretot dels últims cursos dels graus de salut, entre d’altres qüestions, els experts van parlar de la importància de l’autoconeixement abans que l’experiència professional i de maneres de destacar en un procés de selecció.

Els ponents van animar els assistents a ser oberts de ment i no tancar-se en un esquema preestablert de què ha de ser, per a ells, la professió en el seu àmbit. “És important —va dir l’alumni de Dret— que estigueu convençuts que la vostra feina transformarà la societat”.

Al final de la taula rodona, els alumnes que ho van voler van poder parlar amb els ponents, tot fent el que s’anomena networking. La propera sessió serà al Campus Barcelona, el dimecres 15 de març.