22/11/2022

La Fundació Joaquim Molins Figueras reforça el compromís amb la Càtedra Childcare & Family Policies de UIC Barcelona

Gràcies als nous compromisos adquirits, la Càtedra podrà desenvolupar projectes de recerca sobre les relacions entre la família i l’escola. Concretament, es llançarà un màster per a formació del professorat, el qual oferirà eines per a l’acompanyament de famílies des de l’escola, així com per a la resolució de conflictes en l’entorn educatiu. La Fundació ajudarà a fer que l’impacte d’aquesta formació sigui ampli, promovent beques per cursar-lo.

La càtedra, dirigida per Montserrat Gas, té per objecte afavorir l’anàlisi interdisciplinària sobre la situació del menor, en un context de canvis familiars, educatius i tecnològics profunds. Per fer-ho, centra l’atenció en la importància de la qualitat relacional entre pares i fills i els efectes que té.

La investigació duta a terme gira al voltant de tres eixos fonamentals: la cura de la infància, les relacions família-escola i les polítiques familiars. Els projectes que s’han anat desenvolupant els darrers anys tenen a veure amb les noves paternitats, el temps amb els fills, el fenomen de l’assetjament escolar i les connexions amb l’entorn familiar, la resiliència familiar en temps de la COVID-2019, etc. Fruit del rigorós treball de recerca, la Càtedra proposa millores a les polítiques públiques d’atenció al menor en el context familiar.

Creada l’any 2017, la Càtedra Childcare & Family Policies —anteriorment Aula de Polítiques Familiars, des de l’any 2013— ha seguit una evolució creixent en publicacions acadèmiques, activitats de difusió i transferència del coneixement a través de congressos, jornades i cursos de formació.

La Càtedra col·labora amb altres càtedres i instituts d’àmbit estatal i internacional. Actualment estan en curs dues tesis doctorals sobre polítiques familiars, i la revista Quaderns de Polítiques Familiars-Journal of Family Policies està indexada en diverses bases de dades.

El creixement de la càtedra al llarg d’aquests darrers deu anys ha estat possible gràcies a la col·laboració conjunta entre la Fundació Joaquim Molins Figueras i l’Institut d’Estudis Superiors de la Família. Aquest centre de recerca es consolida ara amb la signatura d’un nou conveni que dona més estabilitat i amplia la dotació anual per part de la Fundació.

La Fundació Joaquim Molins Figueras aposta per una societat que permeti generar oportunitats de desenvolupament personal, social i professional a les persones. Amb aquest objectiu finança i emprèn programes d’inclusió social i de mecenatge a la investigació social i empresarial, col·laborant des de l’any 2001 amb diverses institucions i més de vint projectes en marxa.

conveni Molins Childcare