Notícies

22/11/2022
L’arquitecta Carmen Andriani imparteix una conferència sobre la regeneració urbana a UIC Barcelona
Carmen Andriani, arquitecta i professora titular de Projectes i Urbanisme a la Universitat de Gènova, va impartir la conferència “Regeneration of the existing. Border Heritage” el 10 de novembre a UIC Barcelona. Durant la conferència, la professora va analitzar la regeneració costanera, mostrant alguns dels projectes desenvolupats durant el Costal Design Lab, laboratori permanent del màster d’Arquitectura, impulsat i dirigit per Carmen Andriani des de 2014.
Llegeix l'article
15/11/2022
500 corredors i 150 voluntaris omplen els camins de Collserola en l’Antena Solidària
La 6a edició de la cursa Antena Solidària Trail Pedralbes va tenir lloc diumenge 13 de novembre, al matí, partint de la plaça del Monestir de Pedralbes, i fent un recorregut pels camins de Collserola. En total, més de 500 esportistes i de 150 voluntaris que han corregut i treballat per tenir un impacte directe en l’educació d’infants a Ghana i a Barcelona
Llegeix l'article
08/11/2022
Miquel Lacasta, Premi Nacional d’Urbanisme 2021: ‘Les feines haurien de tenir dutxes i espai per a les bicicletes’
El professor de UIC Barcelona School of Architecture i Premi Nacional d’Urbanisme 2021 pel projecte de l’Agrociutat Gagarine Truillot a Ivry-sur-Seine de l’estudi Archikubik, Miquel Lacasta i Codorniu, ha afirmat que tots els llocs de treball haurien d’estar proveïts de dutxes i d’espais per poder-hi aparcar les bicicletes. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Urbanisme, que se celebra avui, 8 de novembre, Lacasta ha recordat que “a Barcelona la meteorologia és excepcional i és al·lucinant que no es faci un ús encara més intensiu de les bicicletes”.
Llegeix l'article
28/10/2022
UIC Barcelona School of Architecture participa en el Projecte CASBA per a un comerç més accessible
Uns quaranta alumnes de UIC Barcelona School of Architecture, acompanyats per persones amb diversitat funcional de diferents entitats i representants dels districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, han sortit al carrer el dijous 27 d’octubre amb cadires de rodes, antifaços i bastons per posar-se en la pell de les persones amb diversitat funcional, en el marc de l’assignatura d’Accessibilitat de UIC Barcelona School of Architecture.  
Llegeix l'article
28/10/2022
Daniel Villacís: primer alumne que rep la beca Josep Torrella d’Arquitectura
Daniel Villacís, estudiant de cinquè d’Arquitectura de UIC Barcelona, és el primer alumne de UIC Barcelona School of Architecture que rep la beca Josep Torrella d’Arquitectura. Recentment, el Daniel ha pogut visitar les instal·lacions de Torrella Enginyeria-Arquitectura, on podrà tenir la seva primera experiència professional un cop hagi acabat els estudis universitaris, a l’estiu.
Llegeix l'article
21/10/2022
La sostenibilitat arquitectònica no suposa un sobrecost econòmic, segons un professor de UIC Barcelona School of Architecture
El professor de Sostenibilitat de UIC Barcelona Mauro Manca ha assegurat que la sostenibilitat arquitectònica, “clau” per a l’eficiència energètica i l’estalvi energètic, “no ha de suposar un sobrecost econòmic”.
Llegeix l'article
10/10/2022
Estudiants universitaris plantegen idees de negoci innovadores per afavorir la mobilitat sostenible a Calonge
El 7 i 8 d’octubre el Castell de Calonge ha estat el protagonista de les jornades “Sustainable Mobility for a Safe & Smart Town”, organitzades conjuntament per UIC Barcelona i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Es tractava d’unes jornades en què estudiants de diverses universitats han tingut l’oportunitat de presentar projectes i idees innovadores sobre la mobilitat sostenible que resolguin un repte real de Calonge.
Llegeix l'article
04/10/2022
Més de dues mil persones celebren l’inici dels 25 anys de UIC Barcelona, amb una missa a la Sagrada Família
La missa, celebrada per Ignasi Font, vicari de l’Opus Dei a Catalunya i a Andorra, acompanyat d’una vintena de sacerdots, va donar el tret de sortida de les celebracions de les “noces d’argent” de la Universitat Internacional de Catalunya. Va ser, també, un 2 d’octubre, de 1997, quan el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l’aprovació de la Universitat
Llegeix l'article
03/10/2022
Professors de UIC Barcelona School of Architecture auguren que la neuroarquitectura serà clau en la construcció en el futur pròxim
Els professors d’Arquitectura de UIC Barcelona Jordi Roviras i Cristina Garcia Castelao, fundadors de l’estudi Roviras Castelao Arquitectura i especialistes en arquitectura saludable, assenyalen que la neuroarquitectura jugarà un paper clau en el futur a curt termini de la construcció. Avui, 3 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de l’Arquitectura, sota la temàtica de l’Arquitectura per al benestar.
Llegeix l'article
12/09/2022
Alumnes d’Arquitectura de UIC Barcelona dissenyen quatre nous sistemes itinerants d’exposició de projectes
Els alumnes d’Arquitectura de UIC Barcelona han ideat i construït quatre nous sistemes d’exhibició i exposició de projectes arquitectònics. Són eines que serveixen de base per generar itineraris, amb la peculiaritat que poden ser transportats a diferents ubicacions.
Llegeix l'article
Veure més