Notícies

01/12/2022
Set professors de Medicina reben el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona
Entre els guardonats figuren quatre professors del grau en Medicina i tres del màster en Gestió Sanitària de la Universitat. Una de les premiades és la catedràtica Esther Calbo, docent a UIC Barcelona des del 2009 i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT)
Llegeix l'article
01/12/2022
El catedràtic de la Facultat de Medicina Jordi Rello, entre els investigadors més citats del món
El Dr. Jordi Rello, investigador i catedràtic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, ha entrat a la llista de Clarivate dels investigadors més citats del món. Clarivate, que realitza aquesta classificació seguint l’índex de publicació a Web of Science, és un dels rànquings amb més prestigi entre la comunitat científica i acadèmica internacional.
Llegeix l'article
01/12/2022
Els àcids grassos com l’omega-3 frenen el declivi cognitiu relacionat amb l’envelliment i la neurodegeneració
És una de les principals conclusions de l’article de revisió liderat per Núria Casals i Rut Fadó, investigadores del departament de Ciències Bàsiques de UIC Barcelona. El treball també mostra que el consum de determinats components alimentaris obesogènics contribueix a una disminució de la salut, tant metabòlica com cognitiva.
Llegeix l'article
30/11/2022
El bisbe de Terrassa beneeix l’oratori de la clínica Cuides UIC Barcelona
El bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau Coll, ha beneït avui, 30 de novembre, l’oratori de la clínica Cuides UIC Barcelona, primera clínica universitària d’Espanya en cures pal·liatives, que es va presentar en societat el mes de febrer. Acompanyat del rector, Alfonso Méndiz; del president del Patronat, Miguel Ángel Cazcarra; del gerent de les clíniques de UIC Barcelona, Josep M. García-Navas; de la directora gerent de la Clínica, M. José Casas, i de membres de la Junta de Govern, el bisbe ha fet la benedicció de l’espai pensat per a totes aquelles persones que necessitin un lloc per recollir-se amb intimitat.
Llegeix l'article
21/11/2022
UIC Barcelona participa en el I Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i ODS en la formació universitària
Les professores de UIC Barcelona Sílvia Albareda, de la Facultat de Ciències de l’Educació, i Elisa Regadera, de la Facultat de Ciències de la Comunicació, i estudiants de Medicina van participar els dies 6 i 7 d’octubre en el “I Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i ODS en la formació universitària”, organitzat per la Universitat de València.
Llegeix l'article
17/11/2022
UIC Barcelona ret homenatge al Dr. Jordi Cervós, el primer rector de la Universitat, amb motiu del primer aniversari de la seva defunció
En el marc de la celebració del 25è aniversari, a l’acte, hi ha intervingut el Dr. José Vicente Lafuente, el qual ha rememorat la producció científica del Dr. Cervós amb una ponència sobre neuropatologia.
Llegeix l'article
17/11/2022
El Dr. Josep Argemí dona a UIC Barcelona un microscopi Reichert de l’any 1920
La donació de la valuosa peça, del mateix model que utilitzava el científic Ramón y Cajal, s’ha dut a terme durant l’acte d’homenatge pòstum al Dr. Jordi Cervós, primer rector de UIC Barcelona, i en el marc dels actes amb motiu del 25 aniversari de la Universitat.
Llegeix l'article
15/11/2022
Alumnes del Grau en Fisioteràpia de UIC Barcelona participen com a voluntaris en l’Antena Solidària
Una quinzena d’estudiants de Fisioteràpia hi han participat com a voluntaris en l’àrea de recuperació de la 6a edició de la cursa Antena Solidària Trail Pedralbes
Llegeix l'article
15/11/2022
500 corredors i 150 voluntaris omplen els camins de Collserola en l’Antena Solidària
La 6a edició de la cursa Antena Solidària Trail Pedralbes va tenir lloc diumenge 13 de novembre, al matí, partint de la plaça del Monestir de Pedralbes, i fent un recorregut pels camins de Collserola. En total, més de 500 esportistes i de 150 voluntaris que han corregut i treballat per tenir un impacte directe en l’educació d’infants a Ghana i a Barcelona
Llegeix l'article
Veure més