25/02/2022

La investigadora Janine Knight posa en pràctica un projecte d’innovació docent entre en la Facultat de Ciències de l’Educació i l’Escola Pública Àngel Baixeras de Barcelona

Alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de UIC Barcelona han creat diccionaris pictòrics i orals amb nens de 6è de primària de l’Escola Àngel Baixeras

Estudiants de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat han participat en un projecte d’innovació docent per crear nou diccionaris pictòrics i orals amb una classe de 6è d’educació primària de l’Escola Àngel Baixeras de Barcelona.

L’objectiu del projecte és el desenvolupament de les competències interculturals i plurilingües del professorat i l’ha finançat A.S. Hornby Educational Trust (ASHET), a través del concurs competitiu de recerca Dictionary Research Awards Scheme (ASHDRA).

En aquest sentit, alumnes del Grau en Educació Primària van treballar a l’Escola durant sis setmanes i sis setmanes a la Universitat, on van planificar i crear els recursos didàctics i van reflexionar sobre el procés i els resultats del projecte.

Els estudiants de UIC Barcelona també van conèixer de primera mà el caràcter superdivers, cultural i lingüístic existent a moltes escoles de Barcelona i els alumnes de primària van tenir l’oportunitat de mostrar i lluir les seves llengües maternes.

El projecte l’ha dirigit la investigadora Janine Knight, del Departament de Lingüística Aplicada, i Joana Puig, professora de l’Escola Àngel Baixeras de Barcelona.

El projecte serveix com a exemple innovador per a altres escoles de Barcelona, així mateix, els resultats del projecte es difondran a través de publicacions de recerca i també seran públics al lloc web d’ASHDRA Hornby.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)