08/03/2022

UIC Barcelona defensa la igualtat d’oportunitats en el marc del 8M

UIC Barcelona aposta per la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament de les trajectòries femenines en tots els àmbits de la Universitat, sense cap mena de discriminació ni per sexe ni per maternitat

Un any més, UIC Barcelona se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, com cada 8 de març. Per garantir la igualtat d’oportunitats, enguany es posa l’accent en el desenvolupament sostenible, el compromís social, i l’assistència i les cures per pal·liar les conseqüències de la pandèmia. En aquest sentit, la Institució continua apostant fermament pel talent femení i dona suport al paper de les dones en tots els àmbits de la societat.

Fruit del treball que UIC Barcelona fa en l’àmbit de la igualtat, la Universitat supera les dades generals del sistema universitari ja que ha aconseguit la paritat en els llocs directius de la Junta de Govern, vicerectorats i professorat. Un 63,5 % del seu alumnat de grau i postgrau és femení. Pel que fa al personal docent i investigador, la Universitat disposa d’un 51 % d’investigadores que desenvolupen la seva carrera professional i participen en grups de recerca d’àmbits com les Ciències Socials i Jurídiques (69 %), les Ciències de la Salut (57 %), les Arts i Humanitats (50 %) i les Enginyeries i Arquitectura (26 %). A aquestes dades, se li sumen els projectes competitius de recerca liderats per dones, en un 56 %.

“Aquests percentatges positius, per l’evolució i el creixement que han tingut en els últims anys, encoratgen la Universitat a continuar avançant”, afirma la vicerectora de Comunitat Universitària, Esther Jiménez, i són valorats com a molt rellevants per la Unitat d’Igualtat de UIC Barcelona, unitat que depèn d’aquest vicerectorat i que aposta per la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament de les trajectòries femenines en tots els àmbits de la Universitat, sense cap mena de discriminació ni per sexe ni per maternitat.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)