Dr. Paul Levi (2021)

Llicenciat en Odontologia el 1961 per la prestigiosa Universitat de Tufts (Boston), Paul Levi es va especialitzar posteriorment en Periodòncia, sota la direcció del referent internacional Irvin Glickman. Dins d’aquesta àrea, Levi ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional, docent i de recerca.

Per a tots els odontòlegs i professionals de la salut, Paul Levi ha estat un visionari que ja en els anys 60 va mostrar l’estreta relació entre la salut oral i la salut general de les persones, i la gran importància de tractar els pacients des d’una visió global i integral.

Juntament amb l’activitat assistencial, la docència ha estat la gran passió de Levi. Des dels seus inicis com a docent a la Marina dels Estats Units, on ensenyava hàbits de salut oral als reclutes, Paul Levi ha format, acompanyat i inspirat nombrosos odontòlegs arreu del món, i els ha traslladat la gran responsabilitat i compromís envers les persones per ajudar-les a mantenir un bon estat de salut.

Actualment, Levi exerceix com a docent a la Tufts University School of Dental Medicine i a la Harvard School of Dental Medicine (totes dues a Boston), així com a la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona des de l’any 2010. En l’àmbit internacional, ha col·laborat amb nombroses universitats d’Europa, Amèrica Llatina i Àsia.

El compromís de Paul Levi en la millora contínua dins l’àmbit de la periodòncia, tant en el terreny assistencial com docent, l’han portat a ser director de l’American Board of Periodontology, entitat encarregada d’examinar i garantir el nivell científic de l’especialitat de Periodòncia als Estats Units, i president de la Fundació de l’Acadèmia Americana de Periodòncia, dedicada al foment i la divulgació de la salut oral.

La seva recerca ha estat centrada en dos punts fonamentals:

  • L’aportació al coneixement dels condicionants per a la millora de la salut oral i, concretament en l’àrea de la periodòncia i els implants, i
  • La innovació docent per transmetre als futurs odontòlegs la importància de l’atenció global al pacient i de la promoció de la salut oral per garantir una bona salut general.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Levi ha publicat diverses comunicacions científiques i llibres, entre els quals destaquen:

  • The Non-Surgical Control of Periodontal Diseases: A Comprehensive Handbook
  • Clinical Cases in Implant Therapy:
  1. The use of systemic antibiotics in implant placement
  2. The use of local delivery antibiotics in the treatment of peri-implant Mucositis
  3. The patients’ plaque control therapy for maintaining implants
  4. The clinicians’ hygiene therapy for maintaining implants