Dra Rivka Oxman (2017)

Rivka Oxman es va llicenciar i doctorar en Arquitectura pel Technion - Institut Tecnològic d’Israel. Des del 1989 és la professora i investigadora de la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme, on des del 2008 fins al 2011 va ser la vicedegana de Docència.

La seva recerca prèvia va ser en el camp de la Intel·ligència Artificial en Disseny, en què va explorar mètodes experimentals i va formalitzar diversos paradigmes de disseny que es van fundar en conceptes i mètodes de Ciència Cognitiva i Intel·ligència Artificial com a base per al desenvolupament de sistemes de disseny.

Actualment, està duent a terme investigacions sobre les teories del disseny digital i explora la contribució de les tecnologies digitals a nous paradigmes en disseny i arquitectura. Entre els temes específics recents, investiga l’impacte de tecnologies basades en material de fabricació sobre nous models de tectòniques del disseny.

Oxman ha estat convidada a impartir ponències magistrals arreu del món: a Europa, els Estats Units, Amèrica del Sud, Austràlia i Àsia, en conferències importants, universitats i institucions. Ha publicat més de 100 articles en nombroses revistes científiques internacionals, així com llibres i capítols convidats. El seu treball és àmpliament citat i influent.

El 2006 Oxman va ser nomenada membre de la Design Research Society per les seves contribucions i èxits en recerca del disseny.

Des del 2009 Rivka Oxman és editora associada de Design Studies (Elsevier), la revista acadèmica internacional de més prestigi centrada en el desenvolupament de la comprensió dels processos de disseny. També és membre de nombroses juntes editorials d’importants revistes científiques internacionals i conferències sobre recerca i teoria del disseny i el disseny digital.

Oxman ha estat professora visitant a la Universitat de Stanford (EUA), la Universitat Tecnològica de Delft (Països Baixos), i ha fet recerca a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, MIT (EUA), la Universitat de Califòrnia a Berkeley (EUA), i a la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard (EUA).