10/05/2019

El Màster oficial en Cooperació Internacional: Arquitectura Sostenible d'Emergència celebra el seu desè aniversari

El prestigiós professor britànic Ian Davis intervindrà en l'acte de celebració per explicar els últims avanços en matèria d'habitatge i assentaments postdesastre

El proper 29 de maig, UIC Barcelona School of Architecture celebra el desè aniversari del Màster oficial en Cooperació Internacional: Arquitectura Sostenible d'Emergència. Es tracta d'un programa acadèmic pioner en el sistema universitari espanyol dirigit, preferentment, a arquitectes, urbanistes, geògrafs i enginyers, i orientat a la formació d'experts en el desenvolupament, disseny i gestió de projectes de cooperació i desenvolupament sostenible a escala internacional. 

Des del seu llançament, fa deu anys, un total de 202 alumnes procedents de 58 països de tot el món han cursat aquest màster. “El valor d'aquest programa és que oferim un enfocament interdisciplinari que permet als futurs professionals treballar en la reconstrucció i desenvolupament de comunitats afectades per la pobresa, conflictes bèl·lics o desastres naturals, des de l'escala urbana fins a l'arquitectònica”, destaca la directora, la Dra. Carmen Mendoza Arroyo. 

L'acte oficial de celebració del desè aniversari tindrà lloc a l'Aula Jardí de UIC Barcelona amb la presència destacada del prestigiós professor britànic Ian Davis. Professor visitant a la Universitat de Lund (Suècia), a l'Oxford Brookes (Anglaterra) i a la Universitat de Kyoto (Japó), Davis ha treballat en la gestió de desastres des de 1972 i es considera un dels màxims experts internacionals en assentaments postdesastre. Durant els últims 45 anys ha treballat en més de 50 països de tot el món en més d'una trentena de desastres per a ONG, governs, grups acadèmics i també per a les Nacions Unides. El 1996 va ser guardonat amb el Premi Sasakawa de l'ONU per la seva contribució a la prevenció de desastres. Com a ponent convidat, oferirà la conferència “Deu avanços significatius en matèria d'habitatge i assentaments, 2009-2019”, en la qual durà a terme una anàlisi de l'evolució de les actuacions en escenaris postdesastre a escala mundial durant l'última dècada. 

L'acte de celebració vol servir per fer intercanvi d'experiències entre alumnes, exalumnes i professors convidats del màster en un format informal que afavoreixi el debat sobre l'arquitectura d'emergència, la cooperació i el desenvolupament internacional. 

“Quan Raquel Colacios, Sandra Bestraten i jo vam començar aquest viatge no podíem imaginar-nos quants estudiants meravellosos, membres del nostre equip, professors convidats i organitzacions associades ens acompanyarien en el camí. En la celebració del nostre desè aniversari volem unir tota la nostra xarxa per avaluar, conjuntament, la nostra evolució en termes acadèmics i de disseminació”, conclou Carmen Mendoza Arroyo.