18/12/2023

Els Premis Model Afectiu-Efectiu, guardonats amb el Premi New Medical Economics en la categoria de Millor tasca d’humanització sanitària

Els Premis Model Afectiu-Efectiu van néixer a UIC Barcelona sota el guiatge de l’Institut Universitari de Pacients, aleshores Institut Albert J. Jovell, l’any 2014 i amb el patrocini de Janssen. En l’actualitat, tenen el suport de càtedres representatives d’universitats espanyoles que configuren les denominades Cátedras en Red

Durant l’acte, que es va fer a Madrid, es van premiar els millors hospitals nacionals del 2023 i es va reconèixer la tasca de companyies farmacèutiques i fundacions innovadores compromeses amb la responsabilitat social corporativa, així com la internacionalització sanitària. Dins d’aquesta categoria, Cátedras en Red i els premis Model Afectiu-Efectiu, promoguts per a l’Institut Universitari de Pacients de UIC Barcelona, i l’Hospital Universitari Puerta de Hierro van rebre el premi a la Millor tasca d’humanització sanitària.

El Dr. Boi Ruiz, director de l’Institut Universitari de Pacients i també responsable de la Càtedra en Gestió Sanitària de la Universitat, va recollir el guardó a Cátedras en Red, juntament amb Pedro Martínez, director de Relacions Institucionals de Janssen. Tots dos van agrair el premi en nom de Cátedras en Red i de Janssen, i van manifestar la voluntat de continuar promovent una atenció sanitària basada en els valors d’efectivitat i afectivitat.

Durant l’acte, també es van lliurar els premis corresponents a diverses categories que reconeixen les millors polítiques de desenvolupament sostenible, el desenvolupament de la recerca, la internacionalització de l’activitat sanitària espanyola, la divulgació sociosanitària, la promoció de la innovació, o les millors pràctiques en l’experiència del pacient, entre d’altres. Com a novetat d’aquesta edició, els premis han inclòs la categoria Lideratge femení en gestió.

La IX Edició dels Premis New Medical Economics va reunir més de 250 representants de l’administració sanitària, organitzacions professionals i societats científiques i alts executius de la indústria farmacèutica. Durant la seva intervenció, José María Martínez García, president de New Medical Economics, va destacar la vocació de la publicació per contribuir a la millora de la formació en gestió sanitària dels gestors espanyols. En aquest sentit, va posar en relleu l’oportunitat de publicar diversos números de la revista en col·laboració amb universitats com UIC Barcelona o la Universitat Complutense de Madrid.

La publicació digital especialitzada en l’àmbit de la gestió sanitària New Medical Economics entrega cada any els Premis del mateix nom per reconèixer la tasca dels professionals sanitaris, de l’administració i de totes aquelles entitats que contribueixen al desenvolupament de la Biomedicina i les Ciències de la Salut a Espanya, mantenint una activitat innovadora, investigadora, de gestió i d’experiència al pacient.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)