25/11/2021

Es celebren les primeres sessions de l’International SUCTI Workshop UIC Barcelona, un training dirigit al PAS per atendre més bé el públic internacional i obrir la Universitat al món

El Systemic University Change Towards Internationalization (SUCTI) és un projecte que té com a objectiu la internacionalització del personal administratiu i de serveis (PAS) de les universitats europees

Els dies 9 i 18 de novembre UIC Barcelona va acollir les dues primeres sessions de l’International SUCTI Workshop UIC Barcelona dirigides tant al personal d’administració i serveis de la Universitat com als coordinadors acadèmics de mobilitat internacional.

Tots dos trainings van reunir un total de 30 assistents de diferents serveis i facultats de la Institució que, amb el suport de Direcció de persones, van ser impartits per Isabel Pera, Reetta Vilhelmiina Heikkinen  i Celia Martínez, del servei de Relacions Internacionals; Mònica Argemí, del departament de Desenvolupament Personal i Cultura Institucional i Raquel Peula i Caterina Reig, de la Direcció de Promoció i Admissions de UIC Barcelona.

International SUCTI Workshop UIC Barcelona al Campus Sant Cugat

En aquest sentit i per seguir treballant en la internacionalització de UIC Barcelona, la Universitat ha decidit apostar per la implementació del Systemic University Change Towards Internationalization, un projecte liderat pel Centre Internacional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

El training SUCTI fa servir una metodologia pionera basada en l’experiential learning, que combina diverses dinàmiques participatives. En aquesta mateixa línia, el projecte SUCTI va ser premiat per l’Associació Europea per a l’Educació Internacional (EAIE) l’any 2019, ja que va permetre formar més de 200 persones sobre internacionalització en diverses universitats europees.

Les sessions d’aquest mes de novembre sobre la iniciativa han estat el punt de partida per al PAS per entendre més bé el públic internacional i continuar obrint la Universitat al món, tenint en compte que, actualment, a UIC Barcelona hi ha un 32 % d’alumnes internacionals. Aquest projecte s’emmarca també dins de l’ideari de la Universitat, ja que forma part de la cultura institucional obrir la nostra universitat a tothom.

La implementació de la metodologia SUCTI a UIC Barcelona se suma a la llista dels projectes estratègics de la Institució per fomentar-ne la “internacionalització des de casa”, d’entre els quals també destaca el Collaborative Online International Learning (COIL) posat en pràctica per a docents i estudiants.