Més Periodisme

5ª Edició Més Periodisme. Comunicar Europa: el repte d’informar i mobilitzar els ciutadans en el marc de les eleccions europees

El proper 26 de maig, els ciutadans amb dret a vot de la Unió Europea estan cridats a les urnes. S’escolliran els representants polítics que guiaran i marcaran les polítiques econòmiques i socials dels estats membres. Tot, amb la mirada posada en el Brexit i en la futura relació de la UE i el Regne Unit.

Un escenari que requereix una cobertura molt específica per part dels mitjans de comunicació per acostar la informació a una ciutadania marcada per la desafecció. Un repte que serà analitzat el proper 30 d’abril a la jornada “Més periodisme”. Aquest any l’acte se centrarà en analitzar el moment actual en que es troba el projecte de la UE, el paper que juguen els mitjans de comunicació en la seva difusió i el repte de crear una veritable ciutadania europea.

Lloc: Aula Jardí

Programa:

9.30 h Presentació de la jornada

9.40 h Conferencia d’obertura “Comunicar Europa”, a càrrec de Carme Colomina, investigadora del CIDOB i excorresponsal a Brussel·les

10.30 h Taula rodona: “Del Brexit a les eleccions del 26M: la cobertura mediàtica dels assumptes europeus”. Hi intervenen:

  • Lluís Uría, subdirector de La Vanguardia
  • Eliseo Oliveras, analista d’Assumptes Europeus a El Periódico
  • Sergi Barrera, cap de l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Modera: Ana Isabel Rodríguez, especialista en estudis europeus i relacions internacionals

11.45 h Tancament i aperitiu

Mira el vídeo de l'edició anterior