Secció

Transmedia Lab

La Facultat de Ciències de la Comunicació disposa de dos estudis transmèdia (107 m²) i una sala de redacció digital (138 m²) acabats de construir i equipats el setembre de 2022.

Aquestes noves instal·lacions per a la creació audiovisual i multimèdia de la Facultat reben el nom de Transmèdia Lab i són un laboratori d’innovació perquè els estudiants facin els seus projectes audiovisuals amb l’última tecnologia.

Són espais polivalents en els quals els nostres estudiants poden experimentar amb formats tant de so, ràdio i podcast, enregistrament de música, locució, doblatge; com d’imatge, en els quals poden treballar de manera professional tots els nous formats híbrids com el videocast o videopodcast.

Les instal·lacions consten de:

 • Una taula de mescles digital AEQ per a sis locutors i una estació per a doblatge de pel·lícules que també ofereix possibilitats d’enregistrament musical.
 • Programari professional com Dalet Galaxy i l’entorn Adobe.
 • Diverses pantalles de plasma (de fins a 85 polzades cadascuna).  
   
  • Les que estan situades davant dels locutors permeten seguir l’actualitat informativa o visualitzar els continguts de vídeo necessaris; com per exemple per al doblatge.  
    
  • Les pantalles situades a les parets de darrere dels locutors permeten projectar un altre contingut audiovisual en paral·lel per poder ampliar possibilitats visuals en els formats que incloguin imatge.
 • Càmera PTZ robotitzada per permetre formats com els videocast o fins i tot innovar en l’emissió d’informatius i programes televisius.
 • Alt nivell d’insonorització que permetrà gravar petits directes de música en acústic.
 • Graderies situades a la part posterior, a l’espai tècnic dels estudis, que permeten acollir més estudiants del que seria habitual i convidar-hi públic durant els enregistraments o els directes.

Sala de redacció digital

Tant la imatge com el so dels estudis es poden monitorar i veure des de la gran sala de redacció digital, dotada d’un sistema que permet dividir-la en dos segons les necessitats. Els racks que equipen aquesta sala disposen d’una matriu de vídeo i àudio que permet assignar els senyals a qualsevol dels quatre projectors i altaveus distribuïts en aquest espai tan versàtil.

La sala de redacció disposa de deu taules rodones de grans dimensions per poder treballar en equips de fins a sis persones amb trenta ordinadors portàtils. Aquests ordinadors estan equipats per treballar amb programari professional com l’entorn Adobe i Dalet Galaxy en xarxa sense fil i a temps real amb els dos estudis de so. Totes les taules de la sala tenen al centre una presa de corrent elèctric, USB i USB-C per poder carregar-hi qualsevol dispositiu de treball.

Horari d’atenció

De dilluns a divendres

de 9.00 h a 14.00 h

Contacte

Per a reserves de l’espai contacteu amb:

Pau Robert Martínez
93 254 18 00
prmartinez@uic.es