La Unitat de Català duu a terme, al llarg del curs, un seguit d’activitats orientades a promoure la interacció entre l’alumnat local i el d’intercanvi, d’una banda, i a visibilitzar la llengua i la cultura catalanes a la Universitat, de l’altra. Algunes d’aquestes activitats són les següents:

  • Sessió de benvinguda als estudiants d’intercanvi: Al llarg d’aquesta sessió, organitzada per Relacions Internacionals, el Departament de Lingüística Aplicada presenta l’oferta de cursos de català i espanyol per a no catalanoparlants i convida els estudiants a prendre part dels tàndems lingüístics.
  • La Castanyada Internacional: Aprofitant la celebració d’aquesta festa, la Unitat de Català promou la creació de tàndems lingüístics, l’interès per les llengües foranes i el diàleg entre els estudiants locals i els estrangers, al mateix temps que dona a conèixer aquesta tradició catalana.
  • Tàndem-cafè: En el marc d’una trobada català informal, es proposa als estudiants d’intercanvi i als locals que creïn parelles lingüístiques en funció dels seus interessos.
  • Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i Diada de Sant Jordi (23 d’abril): Amb motiu d’aquestes festivitats, el Departament de Lingüística Aplicada organitza exposicions, mostres de llibres de poesia, recitals de poesia i concursos, amb la intenció de visibilitzar la llengua i la cultura catalanes i fer-les arribar a tota la comunitat universitària.
  • Dia Europeu de les Llengües (26 de setembre): Amb motiu d’aquesta efemèride es proposen alguns jocs (mots encreuats multilingües) per tal de sensibilitzar la comunitat universitària de la necessitat de conèixer i dominar altres llengües.