Màster Universitari en Gestió Sanitària - Oficial
La gestió i la direcció d'institucions, centres o serveis del sector sanitari requereixen una formació i capacitació directiva necessària tant per assumir llocs de responsabilitat com per orientar el desenvolupament professional en aquesta direcció.
El Màster Universitari en Gestió Sanitària de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona ofereix aquesta professionalització, que afegeix un alt valor acadèmic a la teva titulació, ja que es tracta d'un títol oficial acreditat a l'Espai Europeu d'Educació pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Espanya i per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya). Des de la seva creació el 2010, aquest màster ha contribuït a la professionalització i titulació de gestors i directius de tots els àmbits i nivells del sistema sanitari, tant públics com privats, amb visió internacional.
El pla acadèmic té l'objectiu d'oferir la capacitació necessària per exercir amb solvència responsabilitats directives que van, des de les pròpies d'una direcció general o gerència corporativa, a la direcció d'una àrea administrativa, una àrea servei o unitat assistencial de l'atenció primària, l'hospitalària, la sociosanitària o la salut mental. Abasta també la formació de directius de l'àmbit de la indústria farmacèutica, tecnològica o de l'assegurament privat.
Per què hauries de triar el Màster en Gestió Sanitària a UIC Barcelona?
- Titulació oficial acreditada a l'Espai Europeu d'Educació.
- Valor afegit a la titulació acadèmica de llicenciatura o grau dels alumnes.
- Únic Màster en Gestió Sanitària amb un mòdul pràctic, no addicional, inclòs al programa.
- Formació en escenaris de simulació realitzats al Centre Integral de Simulació Avançada de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.
- Professorat de reconeguda trajectòria i prestigi en responsabilitats directives en l'àmbit de les matèries que imparteixen, en actiu i amb acreditació majoritària de doctor.
- Calendari i horaris compatibles amb una dedicació laboral.
- Fàcil accessibilitat al Campus en transport públic.
- Reconeixement dels millors Treballs de Fi de Màster mitjançant la publicació en revistes científiques o sectorials, així com mitjançant la recomanació d’aplicar-ne les conclusions a qui procedeixi quan tenen un alt valor traslacional.
- Més de 200 alumnes en les 10 edicions del màster amb un alt percentatge de progressió professional posterior.
- Borsa de treball al servei dels alumnes.
- Interacció permanent amb la Direcció mitjançant la figura de delegat/a dels alumnes.

"Soc especialista en Medicina Interna, format a l'Hospital de Bellvitge. La tasca assistencial sempre ha estat la meva passió; no obstant això, amb els canvis sociodemogràfics, les noves tecnologies i els nous sistemes sanitaris d'oferta i demanda vaig decidir complementar la meva formació amb el Màster Universitari en Gestió Sanitària de UIC Barcelona, que em va aportar el coneixement i la comprensió de processos hospitalaris, de lideratge i de gestió d'equips. Aquest programa em va ajudar a aconseguir posicions com les que ara tinc a Tres Torres o a l'Hospital Sociosanitari de Duran i Reynals”
Alumni del Màster Universitari en Gestió Sanitària
Actual coordinador del departament de Medicina Interna i Familiar de la Clínica Mi Tres Torres

“El Màster Universitari en Gestió Sanitària (MUGS) m’ha permès consolidar coneixements teòrics de gestió que faciliten la pràctica diària en la qual ens veiem immerses com a directives i poder tenir una base teòrica sobre la qual fonamentar la pràctica diària. Gràcies al màster he pogut generar una xarxa amb professionals d’altres institucions que han estat durant un any companys i que han produït espais per compartir la pràctica i casuística diària.”
Directora de Personas en Institut Català d'Oncologia (ICO)

Un gran encert al meu parer el constitueix la possibilitat de realitzar pràctiques en centres hospitalaris. En el meu cas, he conegut una manera de gestionar diferent de la que estic acostumada i ha resultat molt interessant, a més a més d’haver conegut professionals de tots els camps de la gestió que mostren la seva feina i el seu dia a dia amb total naturalitat i transparència, la qual cosa és molt d'agrair.
Cap de Servei d'Urgències Capio HGC
Dirigit a
Professionals de l'àmbit del sector sanitari interessats a obtenir una formació reglada i una titulació universitària que els permeti accedir a responsabilitats de gestió i directives o que els reforci l'experiència adquirida en l'acompliment d’aquestes responsabilitats.
Pel caràcter multidisciplinari i multiprofessional de la funció gestora i directiva aquest màster va dirigit a titulats en Medicina, Infermeria, Farmàcia, Economia i ADE, Enginyeria, Fisioteràpia, Odontologia, Dret, Biomedicina o Bioenginyeria.
Dates importants
- Sessió de benvinguda: 17de setembre del 2021
- Inici del curs: 1 d'octubre del 2021
Informació complementària
Presentació
Objectius del programa
- Oferir als alumnes les eines per abordar la gestió sanitària des d'una primera dimensió que comporta conèixer-ne el context. Per a això, a la primera assignatura es situa l'alumne en condicions d'identificar en quin model i sistema sanitari dels existents desenvolupa la seva feina, quines polítiques sanitàries l’emmarquen i com l'economia de la salut permet fer-ne l’anàlisi.
- La segona assignatura té com a finalitat l'aprenentatge en el maneig de tots els instruments transversals de la gestió de qualsevol organització sanitària i en qualsevol context. Els alumnes han d'aprendre a manejar coneixements i mètodes per gestionar recursos econòmics, tecnològics i humans, així com a utilitzar adequadament la comunicació, els sistemes d'informació i les tècniques de negociació i també l'elaboració de plans estratègics i d'empresa. Tot això dins dels valors de l'atenció centrada en les persones i en el marc de la bioètica.
- La tercera assignatura pretén instruir l'alumne en la gestió concreta dels processos propis de centres, àrees i unitats de les organitzacions sanitàries, d'acord amb l'aplicació dels instruments i metodologies apresos en la segona, i en el context identificat gràcies als coneixements adquirits en la primera.
- Els exercicis de simulació practicats en escenaris i guions que recreen situacions reals volen fer endinsar l'alumne en situacions, no per excepcionals, previsibles i freqüents, i a les quals tot directiu haurà d'enfrontar-se en un moment o altre.
- Mitjançant les pràctiques en centres sanitaris convinguts amb la Unió, Associació de Centres Sanitaris i Socials www.uch.cat es busca plasmar en la realitat de la gestió ordinària el que s’ha après en la dimensió teòrica.
Direcció i coordinació
Direcció
- Dr. Boi Ruiz
Coordinació
- Dr. Joan Bosch
Comissió Docent
- Joan Bosch, metge i doctor en Medicina
- Llorenç Sotorres, graduat en Economia
- Joan María Ferrer, metge i doctor en Medicina
- Rafael Lledó, metge i doctor en Medicina
- Candela Calle, metgessa i doctora en Medicina
- Xavier Mate, metge i doctor en Medicina
Docents Curs 2020-2021
- Dr. Andreu Aloi. Llicenciat en Medicina Director de Qualitat i Planificació Fundació Hospital de Granollers.
- Dr. Josep M. Argimón. Doctor en medicina preventiva i salut pública. Director Institut Catalán de la Salud, i secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
- Sr. David Barrachina. Enginyer Organització Industrial. Cap d’infraestructures, manteniment i serveis hotelers. Consorci Sanitari del Maresme
- Dr. Juan Ignacio Barrachina. Llicenciat en Medicina. Consultor internacional.
- Dr. Miquel Bastons. Doctor en Administració i Direcció de Empresas. Professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la Universitat Internacional de Catalunya.
- Dr. Joan Bosch. Doctor en Medicina. Director d’investigació. Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya,
- Dr. Carles Blay. Doctor en Medicina. Cap de Estudis de la Facultat de Medicina de la UVIC. Metge Institut Català de la Salut
- Dra. Carmen Cabezas. Llicenciada en Medicina. Subdirectora de Promoció de la Salud Agencia de Salud Publica Departament de Salud. Generalitat de Catalunya
- Dra. Candela Calle. Llicenciada en Medicina. Directora general del Institut Català d'Oncologia.
- Sra. Anna Clopés. Llicenciada en Farmàcia. Directora de Farmàcia i Política del Medicament del Institut Català d'Oncologia.
- Dr. Josep Comin-Colet. Doctor en Medicina. Cap de la secció d’ Insuficiència Cardíaca Crònica del Servicio de Cardiologia Hospital Universitari de Bellvitge.
- Dra. Silvia Cóppulo. Doctora en Ciències de la Comunicació. Graduada en psicologia. Periodista TV3 i Catalunya Radio.
- Dr. Xavier Corbella. Doctor en Medicina. Cap de Servicio de Medicina Interna del Hospital Universitari de Bellvitge. Vicedegà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salud de la Universitat Internacional de Catalunya.
- Dr. Josep Corbella. Doctor en Dret. Assessor jurídic del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona,
- Dra. Mª Dolors Navarro. Doctora en Medicina especialista en Salud Pública. Directora de Experiència del Pacient de l’Hospital Infantil de Sant Joan de Deu, Esplugues de Llobregat
- Dr. Jaume Duran. Doctor en Medicina. Director General de la Fundació Sanitària de Mollet.
- Dra. Marta Elorduy. Doctora en Ciències de la Salud, Educació Mèdica. Vicedegana de Medicina. Facultat de Medicina i Ciències de la Salud de la de la Universitat Internacional de Catalunya
- Dr. Joan Maria Ferrer. Doctor en Medicina. Director de qualitat, Docència i investigació. Fundació Sanitària Mollet
- Dra. Cristina Gámez. Doctora en Medicina. Cap del Servicio de Medicina Nuclear PET IDI Hospital Universitari de Bellvitge
- Dr. Francesc García Cuiás. Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Cirurgia General. President Sociedad Catalana Salut Digital.
- Dr. José Augusto García. Llicenciat en Medicina. Director General del Consorci de Salut i Social de Catalunya.
- Dr. Antoni Gilabert. Doctor en Farmàcia. Director de Farmàcia i Medicament Consorci de Salut i Social de Catalunya.
- Sr. Carme Julián. Llicenciada en Ciències econòmiques i empresarials
- Dr. Rafael Lledó. Doctor en Medicina i Llicenciat en Psicologia de las organitzacions i el treball. Director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers.
- Sr. Carles Lorán. Diplomat en Ciències Empresarials. Auditor-censor jurat de comptes. Director Econòmic Financier Barna Clínic
- Sr. David Macià. Graduat en Infermeria. Director Executiu en Hestia Alliance
- Dr. Xavier Mate. Llicenciat en Medicina. Máster en Gestió Sanitaria i Recursos Sanitaris. Director General de IDC Salud Catalunya (Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Universitari Sagrat Cor i Clínica del Vallès.
- Dra. Cristina Monforte. Doctora en Infermeria. Directora de Infermeria Universitat Internacional de Catalunya
- Sra. Montse Ortiz. Diplomada en Trabajo Social. Cap de la Unitat de Trabajo Social de la Fundació Hospital de Granollers.
- Sr. David Pahissa. Llicenciat en Administració i Direcció de Empresas. Cap de la unitat de anàlisis i planificació personal de suport del Hospital Universitari del Vall d’Hebron.
- Dr. Rojo, Emilio. Doctor en Medicina, especialista en Psiquiatria i Director Metge en Complex Assistencial Benito Menni de Hermanas Hospitalàries
- Dr. Boi Ruiz. Doctor en Medicina. Director Càtedra de Gestió Sanitaria i Polítiques de Salud. Universitat Internacional de Catalunya.
- Dr. Albert Salazar. Doctor en Medicina. Director gerent del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
- Dr. Ramón Salinas. Doctor en Medicina. Cap de Servicio Especialitat Hematologia i Hemoteràpia. Director Territorial Banc de Sang i Teixits
- Dra. Mireia Sans. Doctora en Medicina, especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Directora CAP Comte Borrell.
- Dr. Jaume Sellarés. Llicenciat en Medicina. Director del EAP Sardenya de Barcelona. President de la Unitat Docent ACEBA (Associació d’Entitats de Base Associativa) Universitat Internacional de Catalunya,
- Sr. Llorenç Sotorres. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Secretari general de la Fundació Puigvert.
- Dra. Marta Trapero. Doctora en Economia de la Salud professora e investigadora Facultat de Ciències econòmiques i socials, Departament de Economia i Organització de Empresas de la Universitat Internacional de Catalunya.
- Dr. Ricard Treserras. Doctor en Medicina. Subdirector general de Planificació Sanitaria. Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
- Dr. Miquel Vila. Llicenciat en Medicina. Subdirector Metge i responsable del procés quirúrgic del Hospital General de Granollers.
- Dr. José Zorrilla. Doctor en Medicina. Cap de Servicio de Urgències i Emergències del Hospital St. Joan de Déu de Manresa
Professors
- ALLUÉ ORDUÑA, Natalia
- BARRACHINA CARICCHIO, David
- BARRACHINA MONTES, Juan Ignacio
- BASTONS PRAT, Miquel
- BLAY PUEYO, Carles
- BOSCH SABATER, Joan
- CABEZAS PEÑA, Maria Carmen
- CALLE RODRÍGUEZ, Candelaria
- CLOPÉS ESTELA, Ana Maria
- COPPULO MARTINEZ, Silvia
- CORBELLA VIRÓS, Xavier
- DURAN NAVARRO, Jaume
- ELORDUY HERNÁNDEZ-VAQUERO, Marta
- FERRER TARRÉS, Juan María
- GÁMEZ CENZANO, Cristina
- GARCÍA ALTÉS, Anna
- GARCÍA CUYÁS, Francisco
- GARCIA NAVARRO, Jose Augusto
- GILABERT PERRAMON, Antoni
- GUANYABENS CALVET, Joan
- JULIÁN CAMPOS, Maria Carme
- LAILLA JOU, Assumpció
- LLEDÓ RODRÍGUEZ, Rafael
- LORÁN CONSTANS, Carlos
- MACIÀ PAJARES, David
- MATE GARCÍA, Javier
- MONFORTE ROYO, Cristina
- MOYA PADILLA, Esther
- NAVARRO RUBIO, Maria Dolores
- PAHISSA LÓPEZ, David
- PEREZ SEGARRA, Ana Carol
- RIFÀ SOLSONA, Josep
- ROJO RODES, José Emilio
- RUIZ GARCIA, Boi
- SALAZAR SOLER, Alberto
- SALINAS ARGENTE, Ramón
- SANS CORRALES, Mireia
- SELLARÈS SALLAS, Jaume
- SOTORRES BARTOLI, Lorenzo
- TRAPERO BERTRAN, Marta
- TRESSERRAS GAJÚ, Ricardo
- ZORRILLA RIVEIRO, José Gregorio
Prerequisits i admissió
Documentació necessària
Criteris d'admissió
El grup d'alumnes serà l'adequat per facilitar la interacció entre ells, es valora molt positivament la complementarietat i diversitat entre ells quant a formació d'origen, àmbit i sector professional de procedència i grau d'experiència.
Després de formalitzar la sol·licitud i aportar la documentació necessària, el director del màster o un professor de la comissió docent entrevistarà el candidat per conèixer-ne la trajectòria acadèmica i professional, la motivació i les expectatives per fer el MUGS, i l'interès i les possibilitats per participar-hi activament.
Es valorarà positivament l'alumne la trajectòria professional del qual hagi estat desenvolupar funcions directives (al nivell que sigui) i que necessiti formació en continguts i habilitats per seguir i progressar, així com l'alumne que després d'una sòlida formació acadèmica desitgi formar-se en l'àmbit de la gestió sanitària per optar a càrrecs de responsabilitat.
Reserva i matrícula
Vies d'accés
Normativa de trasllats
La informació relativa a la normativa de trasllats la trobareu en el següent enllaç:
Acollida i tutorització
La informació sobre l’acolliment a la universitat i sobre l’assessorament que s’ofereix la trobareu en els següents enllaços:
La Universitat Internacional de Catalunya vol facilitar la incorporació i la inserció del nou alumne a través de la Sessió de Benvinguda, que cada màster organitza de manera individual, de la qual s'informa mitjançant carta informativa o mitjançant correu electrònic de manera personalitzada.
En la Sessió de Benvinguda els nous alumnes reben una explicació general sobre el màster i també sobre UIC Barcelona. En els casos en què es consideri convenient, també hi haurà un representant de cada servei (admissions, estudiants, esports, relacions internacionals, informàtica, etc.), que explicarà breument en què consisteix el seu servei i el tipus d'informació i activitats que s'hi poden trobar.
Beques i finançament
Beques
Segons el programa escollit, l'alumne pot consultar totes les beques i ajudes disponibles a què es pot acollir. Per saber més sobre aquest tema, cal dirigir-se a l'àrea corresponent.
Treball final de màster
Com a orientació, destaquem una selecció de treballs presentats en les edicions anteriors, com a exemple de la diversa temàtica i àmbits d'estudi que ofereix el Màster:
Saray Alen Gobernado
"Disseny d'un model organitzatiu en xarxa per a la gestió de les Direccions Infermeres en una organització sanitària multicèntrica".
Promoció 2011-2012
Javier Bardavío Ara
"Servicio de oftalmología: eficiencia y calidad".
Promoció 2011-2012
Jordi Trelis Navarro
"Unitat funcional d’atenció oncològica: anàlisi d’un recurs per a la presa de decisió multidisciplinària en càncer".
Promoció 2011-2012
Jordi Aguilera Farran
"Pla per optimitzar el cost d’adquisió i logística de medicaments en un hospital".
Promoció 2010-2011
Marina Clarambó Semís
"Programa Estratègic Funcional de l'atenció sanitària privada".
Promoció 2010-2011
Cristina Fontcuberta Aladid
"Lean Management (LM): Bases, eines i avantatges de la seva utilització al Sector Sanitari. Aplicació del LM a l'hospital St. Rafael de Barcelona per optimitzar el flux de pacients a la consulta externa de Traumatologia".
Promoció 2010-2011
Antoni Riera Mestre
"Unitat de cures intermitges per a malalts crítics de llarga estada: anàlisi de minimització de costos".
Promoció 2010-2011